RUNRIG

Hvorfor samler vi ikke en håndfuld sange som fortæller bandets 30 årige historie – ?

Kristian Gislason havde efterhånden arbejdet med Runrig i 5 år, og blev på tourbussen tituleret som ”det usynlige medlem af familien”. Han synes både de havde nogle fantastiske sange, og nogle gode historier bag sangene. Der var bare ikke nogen der kendte de gode historier i Danmark. Og de færreste har jo tid til at gå i gang med at gennemlytte et bagkatalog for et band, der havde eksisteret i mere end 30 år.

Men når man siger ”opsamling” siger man næsten ”greatest hits”. Og når man siger ”greatest hits” siger man næsten ”farvel og tak for en god indsats, her er dit guldur!”. Runrig havde på ingen måde en følelse af at være færdige, og ingen af bandmedlemmerne havde noget at bruge et guldur til. Så forståeligt nok var de lidt bekvemte ved tanken om et opsamlings album, der skulle signalere en afslutning.

Kristian Gislason så det nærmere som en ny begyndelse. Nu havde bandet muligheden for at deres historier og et udvalg af deres mange fantastiske sange kunne blive præsenteret på ny, til alle de mennesker der kom til koncerterne. Han var primus motor i hele udviklingen af konceptet, til coveret, der netop fik historierne bag sangene ned på tryk. Det var én af de faktorer, der var med til, at et bredt dansk publikum pludselig kunne relatere til alle de spændende skotske referencer og historier, der altid har været en del af Runrigs univers. Live shows kulminerede i 2012 med over 40.000 solgte koncertbilletter i Danmark alene. En stor del af den stategiske / praktiske planlægning i forbindelse med “the rewired tour 2012” blev foretaget af Kristian Gislason i samarbejde med Cph music & Recart.

Det var i 2002 spørgsmålene her blev stillet. I 2003 udkom
Runrigs  ”30 year journey” album.
Albummet er solgt i over 160.000 eksemplarer.
RUNRIG - The Best
50 Great Song
Bandets kunstneriske “milestone” blev udgivet i 2010 som optakt til den succesrige tour i 2012. Albummet “50 Great Songs” inkl. DVD highlights blev praktisk & kunstnerisk koordineret af Kristian Gislason.

50 great songs